protex   

Четвъртък, 11 Февруари 2016 10:34

MTEX решения за директен печат върху текстил

MTEX пусна новите дигитални текстилни принтери с пигментни мастила MTEX Vision и Blue , както и системи за импрегниране на плата MTEX PAD.

 

 

Производителят на решения за дигитален принт върху текстил МТЕХ пуска две нови линии за принт върху текстил за пигментни мастила с вградена топлинна фиксация, което елиминира нуждата от разделяне на работния процес на две части: принтиране и изпичане. Към линиите се прибавя и MTEX PAD за пре- и пост- обработка на плата предназначен специално за дигитален принт.

Двата нови принтера, които бяха показани на ITMA 2015 са:

MTEX Vision е решение за разтегливи и тъкани платове. Печата със пигментни мастила и има вградена топлинна фиксация.

MTEX Blue е решение за тъкани платове. Печата със пигментни мастила и има вградена топлинна фиксация.

MTEX Vision притежава лентов транспортьор с висока адхезия, което позволява разтегливите платове да бъдат принтирани качествено и прецизно, със повтаряемост и еднакви цветове.

MTEX Blue е ниско бюджетно ентри-левъл оборудване само за тъкани платове.

Работейки съвместно със Mimaki, инженерите на MTEX развиха патентована вградена топлинно-полимеризационна система за фиксиране на пигментните мастила върху плата, което традиционно става на два работни процеса: принтиране и фиксиране. Пигментният принт е популярен в текстилната и модната индустрия, защото пигментните мастила могат да бъдат принтирани на различни материи включително памук и лен.  

Вградена топлинна фиксация:

Топлинната фиксация е ключова част от принтирането на пигментни платове, което традиционно става със специализирана техника (термопреси, каландри) или да бъде аутсорснато. Това отнема време и пари и води до загуба на контрол върху финалния продукт. Със вградената топлинна фиксация, МТЕХ решава проблема, като обединява двата процеса заедно, принт и фиксиране,   при това на добра цена.

И двата принтера са с Inedit NeoStampa Textile printing RIP, които е  силен в пресъздаването на точни цветове и може да генерира ICC RGB профили, за еднаквост на цветовете на монитора и плата.

Пре- и пост- обработка:

MTEX PAD е иновативна система за обработване на платовете за дигитален принт.

При пре- обработката плата напълно се третира със импрегнант, който е необходим за дигиталния печат. Докато при пост-обработката, импрегнанта се полага само върху повърхността  на плата и се суши със поточна сушилня. Импрегнантите са акрилни (водоустойчивост), устойчивост на запалимост, УВ защита и защита от надраскване.

MTEX CEO Eloi Ferreira каза: “Двата нови „всичко-в-едно“ принтера с пигментни мастила са разработени, като директен отговор на изискванията на индустрията. Те са индустриално решение за непрекъснат печат и финиш на плата. MTEX PAD със възможностите за пре- и пост- обработка е изключително гъвкава машина, която може да бъде поместена във всяка една фабрика за текстил, голяма или малка.“

 

 

Най-четени